På svenska

Hae pienrahoitusta

Yle FOLKin hakusäännöt

1. Järjestäjä: Yle FOLK, Yleisradio Oy, Radiokatu 5, PL100, 00024 Yleisradio

2. Yle FOLK on tarkoitettu kaikenikäisille.

3. FOLKiin voi osallistua täyttämällä hakemuslomakkeen ja lataamalla hakemusvideon lomakkeelle. Hakemusvideoissa ei tule käyttää tekijänoikeuden alaista musiikkia.

4. Lähettämällä hakemusvideon annat Ylelle oikeuden käyttää kuvaamaasi hakemusvideota ja hakemustekstiä välineestä ja jakelutavasta riippumatta ilman aika- tai muita rajoituksia (TV, Areena, some jne.). Ylellä on oikeus käyttää videosta otettuja osia (inserttejä) sekä itsenäisinä että muissa ohjelmasisällöissään käyttötavasta riippumatta ilman ajallista ja alueellista rajoitusta moraalisia tekijänoikeuksia kunnioittaen.

5. Hakemuksia arvioidaan FOLKin toimituksessa sitä mukaan, kun niitä tulee. Kiinnitämme huomiota mm. esitetyn idean omaperäisyyteen ja kiinnostavuuteen, tekijän persoonaan sekä siihen, herättääkö aihe tunteita. 

6. Voit hakea mukaan FOLKiin joko a) tekemään lyhyitä, ajankohtaisia videoita sinulle tärkeistä aiheista kokijan näkökulmasta, jolloin maksamme tietyn könttäsumman per julkaistu video, tai b) tekemään ajattomampaa videosisältöä, jolloin voit hakea projektisi vaatimaa summaa kustannuslaskelman kera. Rahoitus on saajalleen veronalaista tuloa ja rahoituksen saajan tulee toimittaa Ylelle verokortti tai laskuttaa. Hankkeista tehdään erillinen sopimus. 

7. Yle ilmoittaa rahoitusta saaneiden hankkeiden tekijöille henkilökohtaisesti ja rahoitusta saaneet hankkeet voidaan julkaista Yle.fi/folk-verkkosivuilla.

8. Rahoitusta vastaan tekijä tuottaa Yle FOLKille erikseen sovitun videon/videosarjan. Yle ostaa rahoituksella esitysoikeutta videoihin.

9. Rahoittamamme videoprojektit tullaan esittämään Yle FOLKin eri alustoilla.